DAMEN Shipyards

Referentie:


DAMEN Shipyards

DAMEN Shipyards is een internationale scheepswerf met werven in zowel Nederland als andere delen van de wereld. EMB2020 realiseerde inzicht in de meetgegevens met diverse doelstellingen.

Inzicht in meetdata, zowel op het hoofdkantoor als in de regio

DAMEN Shipyards

DAMEN Shipyards bouwt op hun werven een diversiteit aan schepen. Voor het hoofdkantoor en de werf in Gorinchem heeft ons meetbedrijf alle stroomvoorziening voorzien van realtime meetapparatuur. Dit geeft niet alleen realtime inzicht in het stroomverbruik, maar zorgt er ook voor dat de piekbelasting kan worden gemeten. Hierdoor krijgt de technische dienst die de energie monitort van zowel het hoofdkantoor als de werf een totaal overzicht van het verbruik. Omdat DAMEN de maximale capaciteit van de aansluiting gebruikt is het noodzakelijk dat de piekbelasting goed wordt gemonitord. Als de maximale belasting wordt benaderd, krijgt men een signaal dat er iets gedaan moet worden aan het verbruik. 

Scheepswerf in Roemenië

De scheepswerf van DAMEN Shipyards in Roemenië is een site met een flink verbruik, zo'n 50 miljoen kilowatt. Middels onze meetapparatuur wordt voor zowel lokaal management als het hoofdkantoor duidelijk waar deze enorme hoeveelheid kilowatts naar toe gaan. En bewustwording geeft besparing, zo is uit onderzoek gebleken.

Frigocare
Frigocare

Frigocare is gespecialiseerd in het koelen van levensmiddelen. Een energie intensieve activiteit. En daarom hebben zij innovatieve oplossingen om het energieverbruik te beperken.

Lees meer

Dudok
Dudok

Dudok is een horeca organisatie bestaande uit een groot aantal horecagelegenheden. EMB2020 realiseerde centrale monitoring voor alle vestigingen.

Lees meer

Zon XP
Zon XP

Zon XP is een organisatie die zonnepanelen farms exploiteert. Deze worden geplaatst op grote daken of weilanden. Met behulp van de meetapparatuur van EMB2020 krijgt Zon XP een feilloos inzicht in de opbrengsten ten opzicht van de zonuren.

Lees meer