Meetdiensten

"Bedrijven met een grootverbruikaansluiting kunnen ook zelf kiezen wie hun energieverbruik meet. Metingen mogen alleen worden uitgevoerd door meetbedrijven die daarvoor toestemming hebben van TenneT.

Taken van een meetverantwoordelijk bedrijf zijn:

 • leveren en plaatsen van de energiemeter 
 • aflezen meter of op afstand en verzamelen van meetdata 
 • energieverbruiken vaststellen en valideren 
 • verzenden verbruiksgegevens naar netbeheerders 
 • periodieke controle en onderhoud van meter     

Meetverantwoordelijke bedrijven moeten aan een aantal eisen voldoen die in de Meetcode worden beschreven. TenneT controleert of aan de eisen is voldaan. Alle erkende meetverantwoordelijken staan vermeld in het zogenaamde MV-register. " (zie www.tennet.eu)

EnergieMeetBedrijf2020 levert, als erkend meetverantwoordelijk bedrijf, bovengenoemde diensten. Voor deze meetdiensten brengen wij periodiek kosten in rekening. De hoogte van deze kosten bepaalt u grotendeels zelf: u kunt kiezen of u de meter koopt of huurt. In het dagelijks leven is het zeer gangbaar om zaken aan te schaffen die regelmatig gebruikt worden. Waarom zou dit dan niet gelden voor een energiemeter? De technische levensduur is langer dan 10 jaar. De meter moet iedere 6 jaar gecertificeerd worden, volgens de Meetcode. Hierdoor weet u zeker dat de meter functioneert zoals deze zou moeten functioneren. 

Naast de meetdiensten, kunt u het volgende van ons verwachten

 • Maandelijks de laagste kosten voor uw meetdiensten; de kosten die wij in rekening brengen zijn de laagste van het land. Vaak is het zelfs zo dat wij u adviezen geven en effectueren, die u meer besparen dan de meetdiensten kosten. Dit komt omdat wij meer doen dan meten alleen. Als meetbedrijf kunnen wij invloed hebben op de nota van de netbeheerder en leverancier. 

  • Onafhankelijk van netbeheerder of leverancier; wij zijn er voor de klant. Niemand kan immers twee heren dienen. 

   • Flexibel en klantgericht: geen belmenu's en lange levertijden. Wij zijn er om u te helpen met energiegerelateerde zaken. Wat voor u kopzorgen zijn, is voor ons dagelijkse kost. Graag helpen we met een (dubbel)check op uw leverancierskeuze. Of leggen wij u uit hoe het nu zit met SDE+ subsidie of CertiQ. Dan is het wel fijn dat we bereikbaar zijn en niet dat u 3x de Vogeltjesdans hoeft aan te horen terwijl u wacht. 

    • Direct inzicht in actueel energieverbruik; dagelijks is het verbruik van uw locatie(s) zichtbaar in ons online energiemanagement portal. Onderling vergelijkingen maken of verbruiken per fte, vierkante meter of omzet weergeven is mogelijk. Mocht u beschikken over zonnepanelen of een windturbine: het opgewekt vermogen in verhouding tot zonne- of windkracht is ook zichtbaar. 

     • Maandelijks rapportages over uw verbruik en/of opgewekt vermogen; maandelijks ontvangt u en/of uw collega's een verbruiksrapportages. Met deze rapportage kunt u de nota's van de netbeheerder en leverancier controleren. 

      • Optimalisatie aansluiting; indien mogelijk vooraf, anders na een aantal maanden meten, optimaliseren wij de grootte van uw aansluiting. Dit kan u veel kosten schelen die de netbeheerder in rekening brengt. 

       • Innovatieve IT oplossingen die de 'energieverspilling' bloot leggen; op verzoek, maar wel kosteloos, maken wij voor u een analyse van uw verbruik. Dit doen we op basis van zeer veel meetgegevens die we analyseren en weergeven in een overzichtelijk plaatje. Dit 'plaatje' geeft op grafische wijze de correlatie weer tussen de verbruiksgegevens die zijn vastgelegd gedurende enkele maanden op vijf minuten basis.